Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 

Reageren op Bastiaan Ragas


Op 30 juni 1971 wordt Bastiaan Ragas geboren in Lisse. Al op 8-jarige leeftijd begint hij met piano- en gitaarlessen en tijdens zijn middelbare schooltijd start hij voor het eerst met een eigen band, waarmee hij verschillende talentenjachten wint.

Met zijn havo-diploma op zak, trekt hij met de multiculturele groep ‘Up With People’ door Europa, Amerika en Mexico.

Terug in Nederland neemt hij in 1990 toneel- en theaterlessen in Amsterdam, gevolgd door een jaar bij de theatergroep Jeans. Hij werkt ook mee aan de tv-shows van Jeans.

Zijn volgende avontuur is de boyband Caught in the Act, een van de meest populaire bands van de jaren negentig in Europa en Azië. De vier jongens maken vier albums, verkopen meer dan 15 miljoen exemplaren en ontvangen meerdere gouden en platina albums.

Na het uiteengaan van de band in 2000, neemt Bastiaan zijn eerste solo-cd op: ‘Tomorrow is Looking Good’. In datzelfde jaar is hij het gezicht van een modecampagne voor het bekende Italiaanse modemerk ‘Iceberg’.

Op 21 oktober 2001 begint Bastiaan aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven: hij speelt voor het eerst een hoofdrol in een musical, de rol van legerkapitein Radames in Aïda. Voor deze rol ontvangt hij in 2002 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol en maakt het grote Nederlandse publiek voor het eerst kennis met deze duizendpoot. Tegelijkertijd speelt hij in de SBS6-serie Trauma 24/7 de rol van Bart van der Wetering. Het is niet zijn eerste kennismaking met acteren voor televisie: hij speelde eerder al in een aflevering van ‘All Stars’ en in de Duitse serie ‘Gute Zeiten, Schlechte Zeiten’.

Aan de eerste editie van 'Musicals in Ahoy' in 2002 levert Bastiaan een verdienstelijke bijdrage. Tijdens deze shows krijgt het publiek een eerste voorpoefje van de nieuwste musical waarin Bastiaan in 2003 te zien zal zijn: 3 Musketiers. Voor zijn rol als d’Artagnan wordt hij in dat jaar opnieuw genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol.

Tussen de bedrijven door spreekt Bas samen met Tooske de stemmen in voor de hoofdrollen van ‘Sinbad, Held van de Zeven Zeeën’, een tekenfilm van Dreamworks. Bovendien maakt hij opnames voor de film Floris, die in 2004 in de bioscopen te zien was, werkt hij in juni van dat jaar mee aan 'Musicals in Ahoy' en zit hij in de jury van Popstars – the Rivals.

Op dit moment is Bastiaan zijn nieuwe solo-cd, outRagas uit.


Bedrijfsnaam:
Contactpersoon:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Telefoon:
E-mail adres:
 
Onderwerp:
Opmerking/vraag:
 
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive