Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Waylon

Waylon boeken

Wicked Way

Hij heeft een podiumpersoonlijkheid die jaren ervaring verraadt. Een stem die klinkt alsof hij alle rock en soul van de jaren zestig en zeventig in zich verenigt. Een plaat die geproduceerd en ingespeeld is door de absolute top van de internationale muziekwereld. En een naam die als een eerbetoon beschouwd mag worden aan zijn grote inspirator.

Waylon.

Een twintiger met een turbulent verleden en een prachtige toekomst. Een nieuwe ster aan het Nederlandse popfirmament - en als de voortekenen ons niet bedriegen, ook ver daarbuiten.

Waylon is al vanaf zijn prille jeugd een enorme fan van Michael Jackson. “Het was dankzij Michael dat ik al heel vroeg van muziek ben gaan houden.” Maar het was een andere muzikant waar hij zich aan spiegelde. “Mijn vader was fan van Waylon Jennings. Die ging ik als kind al nadoen, met een plastic gitaartje in mijn handen en Waylons logo op mijn petje. Datzelfde logo staat nu op mijn linkerpols getatoeëerd.” Tot op de dag van vandaag speelt Jennings een grote rol in Waylons leven. “Niet alleen qua muziekkeuzes, maar vooral ook wat betreft de manier waarop ik in het leven sta. Hij was een rebel die alles op zijn eigen manier wilde doen. Dat heeft mij enorm geďnspireerd.”

Waylon ging Country en Americana maken, solo of met zijn eerste bandjes. Zelf opgenomen cassettes genereerden veel aandacht en leidden uiteindelijk tot een platendeal met EMI, waarvoor hij een single opnam. Dat eerste plaatje werd geen hit, maar had grote gevolgen: “Via via kwam het bij Waylon Jennings terecht. Middenin de nacht ging de telefoon: Jennings! Ik klapte helemaal dicht, er kwam alleen maar yes, no, hello en thank you uit. Hij nodigde me uit om langs te komen, wilde me meenemen op zijn aankomende tournee. Een week later zat ik in Nashville.”

Waylon werd hartelijk verwelkomd ten huize Jennings, repeteerde met diens band en trad op in Nashville en Miami. Maar toen sloeg het noodlot toe: de suikerziekte van de Amerikaanse countryster speelde zo op, dat hij zijn tour af moest gelasten. Onze Waylon bleef nog een tijd in Nashville, maar toen duidelijk werd dat Jennings nooit meer op zou kunnen treden kwam een einde aan de jongensdroom. “Hij overleed op 13 februari 2002. Heel triest. Al die dingen die we met elkaar besproken hebben, bij hem op de bank en over de telefoon… Hij gaf me zijn gitaar. Zo blijft hij bij me. Hij heeft me gebracht waar ik nu ben.”

Na zijn Amerikaanse avontuur viel Waylon in een gat. Hij hing een tijd apathisch op de bank tot zich op aandringen van zijn kersverse vrouw aansloot bij een Top-40 band. De daaropvolgende zeven jaar zong hij op bruiloften en partijen. Hij kreeg een zoon, Dylan (vernoemt naar Bob), scheidde, en stortte zich in de seks, drugs en Rock & Roll. Het kostte hem bijna het leven: “Ik ging helemaal los, leefde voor de kick. Ik zie het nu als een verlate pubertijd,” zegt Waylon, die met de hulp van zijn familie gelukkig weer clean werd. Er moest iets gebeuren, dat was duidelijk. Waylon schreef zich in voor de tv-talentenjacht Holland’s Got Talent die hij, tot zijn grote opluchting, net niet won. Daarna was het tijd voor bezinning: “Wat wilde ik? Met wie zou ik willen werken?”

Waylon besloot voor het hoogst bereikbare te gaan. Hij is dol op de soulvolle muziek van artiesten als Duffy, James Morrison en een collega die hij nog van vroeger kent, Ilse DeLange. Hij stuurde een demotape naar de Engelse producers achter die wereldsterren: Martin Terefe en Sacha Skarbek, die hem onmiddellijk uitnodigden langs te komen. “Zo is het echt gegaan”, lacht Waylon. “Ze werken met de grootste artiesten ter wereld, maar het gaat ze niet om geld; ze gaan voor wat ze leuk vinden.” Waylon kwam in een ongelofelijk creatieve omgeving terecht. Samen met zijn producers en sessiemusici schreef hij een groot aantal songs en werkte vervolgens vier maanden aan zijn debuutalbum. “Die tijd in Londen was voor mij één grote ontdekkingsreis. We werkten aan iets dat ik zelf op poten had gezet. En Gainer, mijn manager, geloofde in me: ‘We gaan het gewoon doen!’”

Waylons gewaardeerde collega Ilse DeLange hoorde van Sasha Skarbek, dat hij een fantastisch album aan het opnemen was met een wel heel erg getalenteerde Nederlander. Zij tipte haar platenmaatschappij Universal, die onmiddellijk toehapte. Uiteindelijk vond Waylon, als eerset Nederlandse artiest uit de geschiedenis, onderdak bij een wel heel bijzondere dochter van Universal, het legendarische Amerikaanse soul- en rhythm & blueslabel Motown, de thuisbasis van supersterren als Marvin Gaye, The Supremes en… Michael Jackson.

De hitsingle ‘Wicked Way’ was het eerste, zeer welluidende resultaat. Meer hits zoals ‘Hey!’ En ‘Happy Song’ volgden en het album ‘Wicked Ways’ werd prompt ‘goud’. Waylon werd op slag een bekende Nederlander en maakte zijn opwachting in TV-shows als ‘Pauw & Witteman’ en ‘De Wereld Draait Door’. Hij scoorde allerlei TMF Award nominaties, werd genomineerd voor een Duveltje en zelfs voor Esquire’s ‘Best Geklede Man’, en won ook nog een 3FM Award. Waylons ‘Wicked Ways Tour’ langs de Nederlandse poppodia verkocht uit, hij staat op de grootste festivalpodia en ook wordt een theatertour voorbereid. Kortom, Nederland ligt aan zijn voeten.

Maar ook het buitenland maakte inmiddels kennis met Waylon. Hij tourde langs de grootste hallen van Groot Brittannië en Ierland als voorprogramma van Whitney Houston en trad zo voor een dikke 150.000 mensen op. Hij maakte een clubtour door Canada en Wicked Ways wordt in steeds meer landen uitgebracht. Zoals een ware Motown-artiest betaamt, lijkt Waylon langzaam maar zeker de wereld te veroveren.

Zelf omschrijft Waylon zijn muziek als: “Rock & Soul. Het heeft het ruige van een Rock & Rollplaat, maar de intentie van een Soulplaat.” Het is muziek die aanslaat, hier en overal. Het moge duidelijk zijn: Nederland heeft er een nieuwe, eigenzinnige, getalenteerde, charismatische ster bij. Waylon wist binnen een jaar in eigen land tot de top door te dringen en ook internationaal grote indruk te maken – en dat alles geheel op eigen kracht!

Maar ook het buitenland maakte inmiddels kennis met Waylon. Hij tourde langs de grootste hallen van Groot Brittannië en Ierland als voorprogramma van Whitney Houston en trad zo voor een dikke 150.000 mensen op. Hij maakte een clubtour door Canada en ‘Wicked Ways’ wordt in steeds meer landen uitgebracht. Zoals een ware Motown-artiest betaamt, lijkt Waylon langzaam maar zeker de wereld te veroveren.

Die wereld moet echter nog heel even wachten, want hij gaat eerst een geheel nieuwe uitdaging aan in eigen land. In het najaar van 2010 gaan Waylon en zijn band namelijk een uitgebreide theatertour doen. Van Naaldwijk tot Heerlen, Stadskanaal en Goes en ‘all points in between’ gaan Waylon en zijn muzikanten het hele land door, om hun muziek naar het pluche van de betere theaters te brengen. Dit alles in een decor dat geďnspireerd is door de Kensaltown Studios in Londen, de plek waar Waylon zijn ‘Wicked Ways’ opnam en waar hij zich thuis voelt. Op podia als die van Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, de Oosterpoort in Groningen, het Circus Theater te Den Haag of Vredenburg in Leidsche Rijn gaat Waylon bewijzen dat zijn unieke ‘Rock & Soul’ op die geweide plekken pas echt tot zijn recht komt, met een voorstelling vol energie, gekoppeld aan superieur muzikaal vakmanschap.

Nederland heeft er een nieuwe, eigenzinnige, getalenteerde, charismatische ster bij. Binnenkort ook in een theater bij jou in de buurt!
reageren op Waylon...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive