Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Rene Riva

Rene Riva boeken

René’s nummer ‘C’est la vie’ werd in 2005 en 2006 een ware hit die overal mee wordt gezongen. Een onbezonnen en onbezorgd liedje over de zomer met een hoog feestgehalte. In beide jaren deed René veel radio-interviews en t.v. optredens bij zenders door het hele land.

Bij Edwin Evers, Radio 538, en Radio 2, TROS Muziekcafé, trad René in juli en augustus 2005 live op met een accordeonist en twee gitaristen. Samen met hen bracht hij ‘De glimlach van een kind’, ‘C’est la vie’ en ‘Woorden zonder geheimen’ ten gehore.

In oktober 2005 werd René gevraagd om een gastrol te spelen in de Nederlandse speelfilm ‘Nachtrit’. Deze film gaat over de Amsterdamse taxi-oorlog van 2000. De hoofdrolspelers, Fedja van Huêt en Frank Lammers zijn in de film fans van René. Zij luisteren en zingen zijn liedjes en dan met name ‘Ik pluk ’n ster voor jou’, het nummer dat René ook zelf in de film ten gehore brengt. De film gaat op 30 september 2006 tijdens het Filmfestival in Utrecht in première.

Heel bijzonder was het ook dat René op 12 november 2005 in de Arena het Italiaanse volkslied zong voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd Nederland-Italië. Dit tot groot plezier van de Italiaanse supporters in de Arena, die hem een ware ovatie gaven. René’s familie in Italië liet weten dat er in het land zelf ook zeer enthousiast werd gereageerd op zijn vertolking van het Italiaanse volkslied.

René ging in maart 2006 naar Kirchberg, wederom voor opnames voor TROS Muziekfeest. In maart en april 2006, trad René met Charlène, Marianne Weber en Frans Bauer op bij de theatertour van de TROS.
Op de Avond van het Nieuwe Lied van het Amsterdams Kleinkunst Festival was René een van de vertolkers van de winnende 12 liederen die werden geschreven door diverse inzenders en beoordeeld door een vakkundige jury. Hieraan werkten o.a. mee: Lucie de Lange, Harry Slinger, Astrid Nijgh, Marjolein Touw, Bill van Dijk en Frans van Deursen.

Op 5 augustus 2006 trad René voor de eerste keer op tijdens de Gaypride op het Rembrandtplein in Amsterdam. Zijn optreden was een groot succes en René werd snel daarna gevraagd om het jaar daarop ook van de partij te zijn.

Momenteel is René druk aan het optreden in het land bij grote evenementen, diverse festivals en feesten. Zijn ambitie is om meer Italiaans repertoire ten gehore te brengen en uiteindelijk een compleet Italiaanstalig album op te nemen. Ook zal er in de nabije toekomst een nieuw Nederlandstalig album verschijnen.
reageren op Rene Riva...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive