Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
VariŽte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Marco Bakker

Marco Bakker boeken

De bariton Marco Bakker is ťťn van de weinige Nederlandse solisten van internationale allure. Hij debuteerde in 1965 gedurende het Holland Festival met de speciaal voor hem geschreven opera "De Droom" van Ton de Leeuw. In zijn lange carriŤre heeft hij een breed operarepertoire opgebouwd bij operahuizen in binnen? en buitenland, waaronder de titelrol in Monteverdi's 'L'Orfeo', Mozart's operapersonages 'Figaro' en 'Papgeno' en 'Mephisto' in Faust. In dezelfde tijd won hij vele belangrijke internationale concoursen.

In 1973 had Marco Bakker zijn eerste grote Amerikaanse tournee. In 1974 vertolkte hij de hoofdrol in 'Eugen Onegin' tijdens het Glyndebourne Festival en in 1975 had hij de hoofdrol in Richard Strauss' 'Intermezzo', dat de hoogste prijs voor toneel en opera produkties kreeg in Engeland.

In 'Ein Abend in Wien' trad hij op met Christina Deutekom, Anneliese Rothenberger en Rudolf Schock.

Marco Bakker zingt in opera's, operettes en musicals en zingt ieder jaar de Christuspartij in de 'Mattheus Passion'. In Nederland is Marco Bakker vooral bekend geworden door zijn vele radio- en televisie-optredens en de inmiddels zo populair geworden Silvester Nieuwjaarsconcerten, waarin de meeslepende Weense muziek en sfeer centraal staan.

Marco Bakker werkte eind 1995 mee aan een serie voorstellingen van 'Cavalleria Rusticana' en 'I Pagliacci' van de Italiaanse Opera Amsterdam. Ook is hij actief bij 'De 3 baritons' waarin hij optreedt samen met Henk Poort en Ernst DaniŽl Smid. Zij brengen naast opera en operette ook musicalfragmenten. Tevens heeft Marco Bakker de hoofdrol in de Zwitserse versie van Andrew Lloyd Webber's musical 'Aspects of love' gespeeld.

Sinds enige tijd ligt de Duetten CD van Marco Bakker in de winkel. Aan deze Nederlandstalige duetten-CD werkten onder andere mee; Ruth Jacott, Willeke Alberti, Karin Bloemen, Jorge Castro, Henk Poort en Ernst DaniŽl Smid. Afgelopen jaar heeft Marco Bakker vele optredens verzorgd in zowel binnen- als buitenland en hij treedt regelmatig op onder begeleiding van koren, harmonieŽn en symfonie-orkesten.

In het programma Wien bleibt Wien van The Belle Epoque Orchestra verzorgt Marco Bakker zowel zang als presentatie.
reageren op Marco Bakker...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive