Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Koos Alberts

Koos Alberts boeken

1984 Ras-Amsterdammer Koos Krommenhoek breekt pas op 37-jarige leeftijd door met het inmiddels tot klassieker uitgegroeide lied Ik Verscheurde Je Foto. Het verhaal gaat dat Koos Alberts als jongetje van zeven jaar oud er op uit gestuurd werd om zijn opa uit de kroeg te halen. Maar opa ging pas met hem mee als Koosje een liedje voor hem had gezongen. Aanvankelijk treedt de zanger regelmatig op tijdens bruiloften, feesten, op campings en in Amsterdamse kroegen. De luisteraars van een piratenzender op de radio komen met de artiestennaam Koos Alberts op de proppen. Hij wordt uiteindelijk ontdekt tijdens een talentenjacht in de Amsterdamse nachtclub Casa Rosso. In de finale van die talentenjacht adviseert de jury hem om met eigen nummers te komen. Via een advertentie in de krant komt de zanger in contact met componist Peter de Wijn, die hem het lied Ik Verscheurde je Foto levert. De carrière van 'Koos' raakt dan in een stroomversnelling. Een en ander komt tot stand onder toezicht van Joost den Draaijer alias Willem van Kooten, de ex-discjockey met een neus voor hits. Ik Verscheurde je Foto wordt een grote hit. Niet veel later schieten twee andere singles Gisteren Heeft Zij Mij Verlaten en Waarom Ben Ik Met Kerstmis Zo Alleen? de hitlijsten in. Met deze drie gelijktijdige hitnoteringen breekt Alberts alle records en belandt hij in het Guiness Book of Records. De bij de gewone mensen zeer geliefde volkszanger behaalt binnen een week platina met het in november uitgebrachte titelloze debuut, waar alle eerste hits op staan. En dat terwijl het voormalige straatschoffie Koos Krommenhoek uit de Amsterdamse Jordaan eerst als anonieme metselaar in de bouw werkte en vervolgens een snackbar runde in het Noord-Hollandse dorp Sint Pancras. Alberts is inmiddels een ster en lijkt de schade van de jaren daarvoor in te willen halen. Hij doet soms zelfs 500 optredens per jaar.
1985 Alberts brengt het album Ik zal Je Nooit Vergeten uit. Het succes wordt moeiteloos geprolongeerd.
1986 De zeer productieve Alberts brengt twee albums in een jaar uit, te weten Koos Alberts III (dat pas veel later tot de gouden status reikt) en Kerst Met Koos, waarmee Alberts zich op het hoogste niveau weet te handhaven.
1987 Op 29 oktober valt Alberts in zijn auto in slaap. Hij draagt geen autogordels. Vlakbij zijn huis in zijn woonplaats Hierden in Gelderland vliegt hij uit de bocht en raakt hij levensgevaarlijk gewond. De doktoren verklaren hem zelfs korte tijd klinisch dood. Zijn ongeluk is een schok voor een groot deel van de Nederlandse samenleving en iedereen denkt dat het gedaan is met Koos Alberts als zanger.
1988 Platenmaatschappij CNR brengt na aandringen van Alberts zelf de in 1987 reeds opgenomen langspeler met de door André van Duin bedachte titel Het Leven Gaat Door uit. De plaat scoort weer binnen een week platina en de single Eenmaal Kom Jij Terug behaalt de tweede plaats in de top 40.
1989 Na een lange periode van revalidatie keert Koos Alberts terug in de Nederlandse showbiz, zij het in een rolstoel en met een veranderd stemgeluid. Het scherpe randje is er van af, want hij beschikt nog slechts over één stemband. De andere is verlamd.
1990 Alberts doet een uitgebreide comeback-tournee in het Nederlandse theatercircuit, met als klap op de vuurpijl een optreden in het Amsterdamse Concertgebouw. De opnamen van dat concert verschijnen op Koos Live.
1991 Met producers Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg neemt Alberts de single Eenmaal In Je Leven op, voorloper van het album Zolang Je Van Geluk Kunt Dromen. De nummers Geen Mens Zal Ooit Mijn Tranen Zien en Ik Zal Er Altijd Voor Je Wezen worden bescheiden hits. Voor het eerst schrijft Alberts zelf ook een aantal teksten.
1993 Alberts gaat door en brengt het album Wat Ik Je Zeggen Wil uit. De plaat haalt de gouden status (meer dan 50.000 verkochte exemplaren). De single Wanneer Je Alles Hebt Verloren In Je Leven haalt de hitparade.
1995 Het album Samen Terug Naar Mokum bevat een aantal succesvolle Amsterdamse medleys, maar levert voor de verandering eens geen hits op.
1996 Met de single De Zomerzon (een duet met Yvon, de zangeres uit zijn band) scoort Alberts weer een hitje, terwijl de single Een Echte Kameraad (eveneens een duet, nu met Alberts' zoon Dave) blijft steken in de tipparade.
1997 Het alweer achttiende album Achter de Wolken Schijnt De Zon wordt opgenomen met producer van het eerste uur Bart van der Post, maar levert geen single-succes op voor de inmiddels vijftigjarige Koos. Samen met vriend en adviseur Jan Rijken opent Koos Alberts ondertussen een eigen assurantiekantoor te Harderwijk. "Ik weet als geen andere waarom mensen zich moeten verzekeren," zegt hij. "Door mijn ongeluk heb ik zoveel meegemaakt met verzekeringen dat ik heb besloten mensen te helpen en te adviseren."
1998 Het album Koos Alberts Zingt Hollandse Hits komt in mei uit. Van dat album wordt de single Hollandse Hitmedley getrokken. Ter gelegenheid van het wereldkampioenschap voetbal verschijnt Voetbalmedley WK '98. Het album Mijn Mooiste Kerstfeest scoort als vanouds en behaalt de gouden status.
1999 De single Echte Vrienden is de ankeiler voor de verzamelaar 15 Jaar Koos Alberts (2), die vanaf juni in de winkels ligt.
2000 Tijdens de jaarlijkse lintjesregen ontvangt Koos Alberts het lintje Ridder In De Orde Van Oranje Nassau. Alberts werkt inmiddels samen met de producers Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg. Op het hippe Lowlands-festival is Alberts speciale gast in de Foxtrot-tent.
2001 Het album Rondje Hollands, dat eind augustus verschijnt, bevat een medley van 60 bekende Nederlandse liedjes.
2002 Het album Rondje Hollands deel 2 is uitgekomen en bevat net als deel 1 een medly van bekende Nederlandse hits.
2003 In 2003 is het zover.... 20 jaar Koos Alberts. Dus tijd voor een nieuw legendarisch album; 20 jaar Koos Alberts, ’n Legende. Al zijn grootste hits, evergreens en meezingers zijn verwerkt in een aantal hitmedleys, waaronder Ik Verscheurde Je Foto, Gisteren Heeft Zij Mij Verlaten en Zijn Het Je Ogen. 20 jaar Koos Alberts, 'n Legende bevat verder nog eens negen nieuwe liedjes waaronder ’n duet met Frans Bauer. Hiermee komt voor beiden de droom uit samen een lied te zingen over hun vriendschap voor het leven. Ook het duet met de Waalwijkse zangeres Carool past perfect op dit album. Koos Alberts: al twee decennia een fenomeen voor het oer-Hollandse Levenslied!
reageren op Koos Alberts...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive