Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Jody Bernal

Jody Bernal boeken

Eigenlijk is het simpel: je hebt latinpop én je hebt latinpop. Met de single Que Si, Que No van Jody Bernal hebben we het duidelijk over die laatsgenoemde soort latinpop.
Muziek die zonniger en vrolijker is dan de Zuid-Amerikaanse muziek die we tegenwoordig latinpop noemen en die een jaar of twee geleden vooral in de VS waanzinnig populair werd (dankzij Ricky Martin) en nu Europa aan het veroveren is, is er waarschijnlijk niet. Maar nu, in de zomer van het jaar 2000, wordt latinpop naar een nieuwe nog zonniger dimensie gevoerd. De zanger die verantwoordelijk is voor deze overdosis aan zon (nog een waarschuwing: geen enkele zonnebrandfactor zal je tegen deze hoeveelheid zonneschijn kunnen beschermen) is de 19-jarige Jody Bernal.
Jody’s eerste single, Que Si, Que No, werd in juni 2000 uitgebracht en wat er daarna allemaal in ons land gebeurde, is met geen pen te beschrijven. Laten we het er maar op houden dat Jody’s single de zeer matige zomer in Nederland aardig wist goed te maken en veel mensen het gevoel gaf dat het tropisch warm was. Veel vrolijker zonniger en meer latin dan Que Si, Que No kan een nummer nauwelijks zijn. En dansbaarder ook niet, want zowel de radio-edit als de extended versie kregen in de remix en mix van de Nederlandse dance-formatie The Sunclub nog een extra danceboost mee.

Wie is Jody Bernal?
Bereid je voor op een bijzonder verhaal. Jody Bernal werd op 12 november 1981 in Bogotá, de hoofdstad van het Zuidamerikaanse land Colombia geboren. Toen hij nog maar drie maanden oud was, werd Jody geadopteerd door Nederlandse ouders. Hij groeide op in Delft waar hij zich in zijn jeugd volledig kon uitleven in zijn grote hobbies: sporten en zingen. Eigenlijk hebben we het aan Jody’s neef te danken dat jij deze bio nu zit te lezen. Want Jody’s neef was zo min of meer de eerste persoon die zag dat Jody ‘het’ had” talent en uitstraling dus. “Het was mijn neef ook die me vroeg of ik ervoor voelde om in de jongensband waar hij ook in zong – de Buddy’s – mee te zingen. Met de Buddy’s zongen we en dansten we op nummers van Michael Jackson en Whitney Houston…” Met de buddy’s werd het begin van Jody’s carrière in de muziekwereld ingezet en werd Jody ook voor het eerste geïnfecteerd door het ‘spotlight’-virus. Niet veel later traden Jody en de Buddy’s tijdens een Soundmixshow op als Les Poppy’s waar ze met ‘Non, non, rien n’a changé’ een onvergetelijke indruk maakten.

Even vlug door naar de winter van 1999. tijdens de Kerstdagen van dat jaar vertrok Jody naar Bogotá waar hij zijn biologische moeder (en zijn broer en zus) voor de allereerste keer in zijn leven na zijn adoptie zou ontmoeten. Uiteraard werd het een emotionele ontmoeting die veel indruk op Jody maakte en die bijzondere gevolgen zou krijgen: het opnemen van zijn huidige hitsingel Que Si, Que No! Jody: “Vlak voordat ik weer uit Colombia moest vertrekken, gaf mijn tante me als afscheidskando nog een CD met Zuidamerikaanse muziek. Op die CD, die ik in Nederland grijsdraaide, stond ook een zalig Spaans nummer, dat Que Si, Que No heette.”
(geschreven door Garriga, Fernandez, Puerta, Elston). Dat nummer liet Jody niet los en deed hem uiteindelijk beslissen om het nummer in zijn eigen versie als een soort van verrassing voor zijn moeder in Colombia op te nemen. “Het origineel was wat kaal en sober. Daarom vond ik wel dat er wat aan gesleuteld moest worden. Dus hebben we er wat blazers en wat gitaarmelodieën aan toegevoegd. En natuurlijk hebben we er een moderne en funky beat onder gezet, die helemaal van nu is”.
Een goed idee, want de opnames klonken zo goed dat het duidelijk was dat er iets met Jody’s versie van Que Si, Que No moest gebeuren. Iets moois, iets geweldigs. En dat gebeurde ook. Want via via kwam Jody terecht in het TV-programma ‘Your Big Break’, gepresenteerd door Fabienne. En nog nooit was de titel van dat programma zo perfect van toepassing op wat er met Jody na de uitzending gebeurde. Holland raakte volledig in de ban van Jody Bernal en Que Si, Que No. Platenmattschappijen stonden in de rij om Jody te tekenen, zo ongeveer elk meisje in Nederland werd verliefd op hem, optredens te over, de telefoon bij Jody thuis stond niet meer stil en de begrippen vrolijk en zonnig kregen danzij Jody in één klap een nieuwe betekenis. Niet zo vreemd dat Jody zo rond die tijd besloot om een solocarrière te gaan beginnen. De rest is wat zo mooi heet ‘geschiedenis’.

Het spreekt voor zich dat Jody’s carrière zich niet zal beperken tot zijn huidige singlesucces. Jody’s carrière zal ongetwijfeld een zonnige (om maar even in de terminologie te blijven) toekomst tegemoet gaat.
reageren op Jody Bernal...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive