Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
VariŰte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Jamai (Idols)

Jamai (Idols) boeken

Omdat Jamai Idols had gewonnen, mocht hij een album opnemen. Dit album, Jamai, verscheen al snel en leverde een aantal hits op. Zijn debuutsingle was het nummer Step right up, dat een nummer 1-hit werd in Nederland. Verder was er ook het duet met zijn toenmalige vriendin Dewi: When You Walk in the Room. Zijn derde single, Wango Tango, flopte echter. Eind 2003 bevestigde Jamai in het radioprogramma van Ruud de Wild de vermoedens dat hij homoseksueel is. Hij verklaarde een relatie te hebben met Boris, een van zijn dansers. Daarna had hij ruim twee jaar een relatie met Ron Link.

Bij een internationale wedstrijd tussen alle landelijke Idols, World Idol, die eind 2003 plaatsvond, eindigde Jamai als laatste, met een vernietigend oordeel van de internationale jury.In januari 2004 maakte hij zijn musicaldebuut. Hij vertolkte de rol van Jonathan in de musical Doornroosje in het Efteling-theater [1].

In het seizoen 2004/2005 stond hij samen met onder andere Jos Brink en Willeke Alberti in de musical Hello Dolly. Jamai speelde daar de winkelbediende Barnaby Tucker. Daarvoor won hij in 2005 een John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent.

In 2005 neemt Jamai de rol van Simon Zealotus op zich in de musical Jesus Christ Superstar. Zijn medespelers zijn onder andere Dieter Troubleyn als Jezus, Martin van der Starre als Judas en Casey Francisco als Maria Magdalena. Voor deze rol krijgt hij een nominatie voor een John Kraaijkamp Musicalaward in de categorie 'Beste bijrol'

In 2006 heeft Jamai nog vaak de rol van Simon vertolkt, maar er kwam een eind aan Jesus Christ Superstar. In seizoen 2006/2007 is Jamai alternate van Danny Yanga, die de rol van Vogelverschrikker speelt in The Wiz. Tevens speelde hij ook afwisselend met Jim de Groot de rol van The Wiz.

Jamai heeft vanaf oktober 2006 tot mei 2007 bij kinderzender Jetix samen met Nicolette van Dam Jetix Max gepresenteerd. In het nieuwe seizoen is Jamai vervangen door Joey van der Velden.

Op 28 december 2006 werd in De Telegraaf bekend gemaakt dat Jamai de rol van Marius krijgt in Les MisÚrables op West End, Londen [2]. Vervolgens werd op 24 januari 2007 in RTL Boulevard gemeld dat Jamai dit toch niet zou doen.

In het najaar van 2007 was Jamai te zien als deelnemer aan het programma Ranking The Stars bij BNN. Op 4 oktober 2008 was hij te gast in het humoristische programma Wie ben ik?

Jamai speelt in 2008 in de Nederlandse versie van Les MisÚrables de rol van Marius. Hij wint met deze rol tevens de John Kraaijkamp Musicalaward in de categorie 'Beste bijrol'.
reageren op Jamai (Idols)...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive