Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Henk Poort

Henk Poort boeken

Henk Poort: De in Amsterdam geboren bariton Henk Poort studeerde zowel aan het Sweelinck Conservatorium als bij Ettore Campogagliani in Italië. Al tijdens zijn studie won hij het eerste Cristina Deutekom Concours.

Henk Poort zong in diverse operahuizen in Europa, waar hij een groot repertoire opbouwde, met rollen als Germont (La Traviata) en de titelrollen in Macbeth, Rigoletto en Nabucco van Verdi, Escamillo in Carmen van Bizet en verschillende operette-partijen.

In1990 keerde hij terug naar Nederland, om de rol van Jean Valjean in Les Misérables te vertolken. Vanaf dat moment heeft zijn carrière zich zowel op het gebied van Europa als dat van de musical ontwikkeld. In Nederland kreeg hij zijngrootste bekendheid als de titelrolvertolker in The Phantom of the Opera. Recentelijk vierde hij triomfen als de melkboer Tevje in de nieuwe Anatevka-productie van Joop van den Ende.

Toekomstige engagementen zijn o.a. een concertante uitvoering van Die lustige Witwe in het Amsterdamse Concertgebouw en de rol van Pizarro (Fidelio) in Malaga.
reageren op Henk Poort...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive