Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Gerard Joling

Gerard Joling boeken

1980: Gerard Joling maakt z‘n debuut met de single ‘Fridaynight Party‘ samen met de groep Kids en Cats, echter zonder succes. Het grote publiek leert hem pas echt kennen als hij optreedt in de KRO‘s Henny Huisman Soundmixshow. Daar vertolkt hij het nummer ‘Crying‘ van Don McLean. Gerard haalt de derde plaats, en dat succes levert hem een platencontract op.

De eerste single ‘Love is in your eyes‘ scoort internationaal. Het gelijknamige album ook (1985). Ook de tweede single ‘Ticket to the Tropics‘ is raak. In ‘86 verschijnt het album ‘Sea of love‘. De daaruitgenomen single ‘reach‘ doet het goed in Vlaanderen.

1987: Gerard Joling brengt het album ‘Heart to heart‘ uit. We horen er bitter weinig van in Vlaanderen. Hij is de eerste Nederlandse zanger die bijgezet wordt in het museum van Madame Tussaud (Amsterdam). Het jaar erop komt er een eerste verzamelaar van Gerard uit. In ‘88 doet Gerard mee aan het eurovisiesongfestival. Met het liedje ‘Shangri-la‘ maakt hij een goeie beurt, ook in de hitparades.

In 1989 scoort hij z‘n allergrootste hit ‘No more Bolero‘s‘ met het gelijknamige album. Een gigantische internationale hit!

1990: Ook de opvolger ‘Corazon‘ mag er zijn. De single wordt aardig onthaald in Vlaanderen. In ‘91 wordt nog maar eens een verzamelaar uitgebracht met al z‘n grootste.

Hetzelfde jaar verrast Gerard Joling iedereen met de CD ‘Memory lane‘. De singles ‘Tu solo tu‘ en ‘Doo-wop days‘ scoren in Vlaanderen. Sinds de start van VTM (‘89) zien we Gerard nog altijd geregeld opduiken in het populaire liedjesprogramma ‘Tien om te zien‘.

In ‘92 ligt het album ‘Eye to eye‘ in de winkel. Het enige wat je daar in Vlaanderen van merkt is de cover ‘Can‘t take my eyes off you‘, een duet met de rondborstige Tatjana.

Het album ‘Eternal love‘ dat in ‘94 verschijnt scoort niet in Vlaanderen. Een jaar later ligt er een nieuwe verzamelaar klaar. Maar hier sluit voorlopig Gerards succes in Vlaanderen.

1995: Gerard Joling maakt een Nederlandstalig album ‘Heel even anders‘. ‘Zing met me mee‘, ‘Liefde op het eerste gezicht‘ en ‘Als ik met je vrij‘ worden in Nederland hits. Mede dankzij Gerards optreden op de Nederlandse commerciële zender RTL4. Daar zingt hij niet alleen, hij presenteert ook het programma ‘Karaoke op 4‘. Later volgen eigen shows bij de TROS en de AVRO. Naast zingen, presenteren en acteren kan hij ook schrijven. De carričre van Gerard is twee keer door hem zelf uitgeschreven, ‘Het wordt nooit wat met die jongen‘ (1988) en ‘Boerenkool en Kaviaar‘ (1994).

In ‘96 brengt hij een kerstalbum uit: ‘a magic Christmas‘. En 2 jaar later ligt ‘Nightlife‘ in de platenrekken. Maar dan wordt het stil rond Gerard Joling.

Tot hij in 2001 opnieuw van zich laat horen. In maart verschijnt een verrassende single met daarop ‘Disco Inferno‘ dat Gerard zingt met "The Trammps". Verder staat er een R&B versie van ‘Love is in your Eyes‘ op met "Voices in Motion".

Half april ligt z‘n nieuwe CD ‘Only the strong songs survive‘ in de winkel. Daarop staan nummers met The Trammps, George McCrae, Sister Sledge en Voices in Motion. Het is geleden van het seizoen ‘94-‘95, maar in 2001 tourt Gerard Joling weer door de grootste theaters van Nederland.

2002: In maart horen we Gerard Joling in het Radio 2-programma ‘Ochtendkuren‘. Maar z‘n "strong songs" slaan niet aan in Vlaanderen.

Op 6 mei reageert Gerard Joling diep bedroefd op het overlijden van Pim Fortuyn, de vermoorde politicus. Fortuyn was een persoonlijke vriend van Gerard. Een paar weken later heeft Gerard het nummer ‘At your service‘ klaar, de slagzin van Pim Fortuyn. Gerard Joling wil het nummer ter nagedachtenis uitbrengen. Begin juni wordt de single uit de Nederlandse hitparade gezet, wegens verdachte verkooppraktijken. Enkele dagen later beslist de geschillencommissie om de single terug te plaatsen in de Top 100.
reageren op Gerard Joling...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive