Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Dennie Christian

Dennie Christian boeken

Over Dennie Christian is bijzonder weinig info te vinden. Vreemd, als je weet dat de artiest al meer dan 20 jaar meedraait in Duitsland, Nederland en België. Wij sprokkelden de info bijeen.

Dennie neemt z’n eerste nummers op als hij net 17 is. Zijn eerste plaat krijgt als titel “Jede große Liebe hat ein Happy-End”. Alle begin is moeilijk, het succes begint pas als z’n vierde single uit is: “Rosamunde”. Maar liefst 500.000 stuks van dat liedje gaan er over de toonbank en Dennie Christian was in één klap een begrip. Al snel begint hij het Nederlands te leren, dat hij na een tijd probleemloos kan spreken.

Op 10 september 1981 trouwt Dennie met de Duitse Roswitha Smid in Heerlen. Een paar duizend mensen staan langs de weg om een glimp op te vangen van de ideale schoonzoon en z’n echtgenote. Op 3 juli 1983 wordt z’n dochter Romina geboren, op 2 januari 1989 zoon Aljoscha André.

Dennie trekt zich na zijn eerste vijf jaar als artiest uit Duitsland terug en concentreert zich als zanger en tv- en radio-presentator in de Benelux. Als opvolger van Freddy Quinn presenteert hij het “Schlagerfestival van Kerkrade” sinds 1982 . Na de dood van zijn manager, vriend en festival-organisator Harry Thomas in 1991 neemt hij ook de organisatie van het festival over.

Na talrijke solo-hits (o.a. Wij zijn twee vrienden) scoort Dennie Christian samen met de Belgische zangeres Mieke. Nummers als "Zaterdagavond" en "Een Avond Om Nooit Te Vergeten" scoren in Nederland, België en Duitsland. Er wordt ook samengewerkt met Freddy Breck, Roy Black, en zangeres Micha Marah.

Oktober 2001: Dennie Christian brengt het album ‘voor altijd’ uit.

In mei 2002 verschijnt een nieuw duet met Mieke, het was al tien jaar geleden dat de twee nog samen het horen waren op een plaat. Het nummer heet ‘Ik ben verliefd, jij bent verliefd’ en wordt uitgebracht in Nederland en België.
Op 26 oktober presenteert hij voor de 20ste keer het Schlagerfestival.
reageren op Dennie Christian...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive