Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Bert Heerink

Bert Heerink boeken

1973
Op Texel krijgt Bert met de band Threshold voor het eerst de gelegenheid te spelen voor een groot publiek. In het roemruchte Sarasani staan ze in het voorprogramma van o.a. Kayak en de Golden Earring.

1981
Gitarist Ad van den Berg richt de hardrockband Vandenberg op en vraagt Bert Heerink als zanger. Bert Heerink zong daarvoor in een aantal minder bekende regionale bands. Onder de hoede van manager Kees Baars sluit de band een wereldomvattende platendeal bij de Amerikaanse maatschappij Atlantic.

1982
Hun eerste album nemen zij op in de studio van Jimmy Page (Led Zeppelin). Met de single Burning Heart, scoort Vandenberg zijn eerst hit in Nederland en Amerika. In de VS wordt een uitgebreide tournee gedaan.

1983
Het tweede album van Vandenberg, “Heading for a Storm” levert wederom een hit op (Different Worlds) en zorgt voor de doorbraak in Japan.

1985
Opvolger Alibi doet het in Japan en Nederland goed, maar stelt in Engeland en de VS teleur, mede omdat het album in die landen nauwelijks promotie krijgt. Het grote succes in Japan bewijst de aldaar opgenomen video “Live in Japan”. Door verschillende oorzaken komt er in dat jaar een eind aan de onderlinge samenwerking en houdt Vandenberg op te bestaan.

1986
Bert Heerink treedt toe tot de Nederlandse heavy metal-groep Picture, tot dan toe vooral in het buitenland redelijk succesvol. De niet commerciële inslag nek de band en een jaar later wordt de band opgeheven.

1991
Samen met ex-Vandenberg bassist Dick Kemper richt Bert Heerink de hardrockband Undercover op. De groep neemt twee albums op, maar groot succes blijft uit. Bert Heerink leent op verzoek zijn stem ook steeds vaker voor reclamespots.

1995
Naar aanleiding van een door Bert Heerink ingezongen tv-commercial van Heineken verschijnt het album “Storm na de Stilte”. Bert Heerink zingt hierop Nederlandstalige versies van bekende popklassiekers als The Heat Is On, More Than A Feeling en Black Velvet. De vertalingen zijn van de hand van o.a. Peter Koelewijn, Jaap Eggermont, Barry Hay en Huub van der Lubbe. De plaat is succesvol en levert enkele hits op.

1996
”Helderziende Blind” is het tweede soloalbum en kent dezelfde formule als voorganger “Storm Na De Stilte”. Bert Heerink treedt op voor de sporters en officials tijdens de Olympische spelen in Atlanta. Bert Heerink treedt daarnaast regelmatig op met De Thuisband, een groep die stevige versies speelt van bekende Nederlandstalige hits van onder meer Het Goede Doel, The Scene en Doe Maar.

1997
Het contract met CNR loopt af en Bert Heerink gaat in zee met Dino. Voor deze platenmaatschappij werkt hij aan nieuw repertoire. De eerste single, geschreven door Han Kooreneef en Bert Meulendijk, heet “Oogverblindend”. Het grote succes blijft echter uit. Wel is hij te gast bij het Megaconcert van De Kast op 6 juni. Hier vertolkt Bert Heerink de nummers “Juli July” en “Als Een Vogel Zo Vrij”.

1999
Bert Heerink treedt zeer regelmatig op, zowel solo als met de Thuisband. Hij wordt daarnaast eervol gevraagd de Nederlandstalige versies van door Phil Collins gecomponeerde nummers voor de Disneyfilm “Tarzan” in te zingen. De film wordt een kassucces.

2000
De single “Het Afscheid” en het album “Net Op Tijd” verschijnen. Het album bevat tekstbijdragen van o.a. Huub van der Lubbe en Babette van Veen. Daarnaast toert Bert Heerink als nieuwe zanger mee met Kayak. Hij zingt , na het succes van het inzingen van “Tarzan”, ook een nummer in van de Nederlandstalige versie van de Amerikaanse kerstfilm “The Grinch”.

2001
Bert Heerink zingt de “Cruella Deville Song” voor de Nederlandstalige versie van de Disneyfilm “102 Dalmatiërs”,. Bert Heerink is ook te horen op de live-cd van Kayak en toert vanaf april opnieuw met deze band. Onder de naam Linke Soep doet Bert Heerink een zomertoer met de band Link en Peter Groot-Kormelink (Jazzpolitie).

2002
Samen met Erik Mesie (Toontje Lager) en Peter Groot Kormelink toert Bert Heerink vanaf dat najaar onder de naam Het Dak Eraf door Nederland met een Eighties Rock Show. Bert schrijft zich met Blue Skies Are For Free in voor het Nationaal Songfestival 2003. Het liedje is geschreven door Ad van Olm en Eric Dikeb.Bert Heerink is in de 2e helft van het theaterseizoen ook te zien in de Nederlandse theaters in de rock opera “Tommy” van de Koninklijke Luchtmacht Kapel.

2003
Bert Heerink is op 22 februari ingedeeld in de voorronde van het Nationale Songfestival.

2004
Bert begint in de studio van Roy KleinEntink te werken aan een volledig eigen album.

2005
Voor 2006 bereidt de zanger samen met de Koninklijke Luchtmacht en de zangeressen Esther Hart en Laura Vlasblom het theaterprogramma Queen In Concert voor wat opnieuw een groot theatersucces wordt. Het blijkt tevens zijn laatste seizoen bij de band Kayak waar hij afsluit met de theatertoer “Nostradamus”.

2006
Bert wordt gevraagd om naast The Temptations en Bill Wyman als gast op te treden op het KidsRights Gala in Rotterdam. Dit doet hij samen met Jan Akkerman akoestisch wat een staande ovatie van de aanwezigen oplevert. Het Engelstalige album Purify dat na bijna 2 jaar werken in november uitkomt bevat louter eigen werk en bijdragen van Heerinks zus Saskia en gitarist Joost Vergoossen.

2007
Steeds vaker is Bert Heerink te zien als gast bij grote orkesten waarbij hij zijn bekende repertoire afwisselt met nummers van o.a. Frank Sinatra. Daarnaast is hij nauw betrokken bij de opzet van de theatertour “Symphonic Echoes Of Pink Floyd” waar hij gedurende de maand september als zanger naast Antonie Kamerling en Erik Mesie in de grote theaters in Nederland en België te zien zal zijn.

bron: Nationaal Pop Instituut
reageren op Bert Heerink...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive