Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Tatjana

Tatjana boeken

De exotische Tatjana is één van de grootste namen in Kroatië. Ze werd geboren in Zagreb, waar ze aan de middelbare school studeerde. In 1979 verhuisden Tatjana, haar zus en haar moeder naar Rotterdam in Nederland, waar ze een nieuw leven opbouwden.

Om een steentje bij te dragen aan de bescheiden inkomsten van haar familie werkte Tatjana eerst als gids in de Nederlandse stad, voordat ze in het plaatselijke stadhuis terechtkon op het sport- en recreatie departement. Verveeld echter door het alledaagse bestaan verbreedde ze haar horizon en schreef zich in voor een modellenwedstrijd, georganiseerd door een Nederlands tijdschrift. Tatjana won en kreeg een 8-daagse reis naar Spanje cadeau, alwaar ze eveneens voor een fotosessie in het tijdschrift poseerde.

Sindsdien heeft ze nooit meer terug gekeken. Al snel werkte Tatjana als model voor alle belangrijke tijdschriften in zowel Nederland als het buitenland en verscheen ze in diverse televisie commercials. Eén van deze commercials trok de aandacht van top film producer Dick Maas die bezig was met een nieuwe film; Flodder. Hij was op zoek naar een jonge, beeldschone actrice die de rol van ondeugende dochter van de Flodder familie kon vertolken. De rol bleek Tatjana op het lijf geschreven.

Tatjana werd gevraagd om haar filmdebuut te maken met een hoofdrol in Flodder, een komedie die Nederland's meest succesvolle film ooit werd, bekeken door meer dan 2,5 miljoen mensen in dat kleine land. Ook werd Flodder een kassucces in buurland Duitsland, evenals in meerdere andere landen, en introduceerde Tatjana's talenten aan miljoenen Europeanen. Ook het succes van opvolger Flodder 2 was enorm en brak alle records. Tatjana acteerde ook in Flodder 3.

Tatjana was altijd al geïnteresseerd in een zang- en dans carrière. Na diverse jaren lessen gevolgd te hebben, bracht ze in 1987 haar eerste single 'Baby Love' uit. Het volgende jaar had ze een top 10 hit in heel Europa met 'Chica Cubana', en later in 1989 scoorde ze nóg een grote hit met de single 'Awake Boy'. In 1992 zorgde Tatjana voor een grote Europese hit toen ze een duet opnam met de Nederlandse zanger Gerard Joling met de pop klassieker 'Can't Take My Eyes Off You'. Haar eerste album werd in Europa door Dureco gelanceerd en bevatte de zomer hitsingle 'Feel Good' Tatjana's populariteit verspreidde zich verder, zelfs in Zuid Afrika en het Verre Oosten waar ze ook tourde.

In 1993 bezocht ze Miami voor live-optredens en om de video voor 'Feel Good' te maken. In 1994 poseerde ze voor de eerste Tatjana Kalender. Vanwege het succes van de Tatjana Kalender introduceerde bierproducent Bavaria een grote campagne eind 1995 en begin 1996; bij aanschaf van 36 flesjes Bavaria bier een Tatjana Kalender cadeau.

Bavaria gaf meer dan 1 miljoen kalenders in Nederland weg. Voor de Tatjana Kalender 1997 maakte Bavaria opnieuw een enorme radio- en tv campagne met gebruik van de tune 'Calendar Girl'. speciaal geschreven voor deze campagne. Dit was voor Dureco reden om deze tune als Tatjana's nieuwe single uit te brengen. In 1995 had Tatjana ook een grote hit met haar vorige single 'Santa Maria', die geproduceerd werd door Mike Stock en Matt Aitken en die hitlijsten van zowel Groot Brittanië, Nederland als Japan bestormde.
reageren op Tatjana...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive