Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Marianne Weber

Marianne Weber boeken

Marianne Weber, de in Utrecht geboren zangeres van het levenslied, werd door wijlen Mary Servaes zelf voorgesteld als haar logische opvolgster. Na het spijtig verlies van de Zangeres Zonder Naam, is Marianne dan ook, zonder twijfel, de enige zangeres die aanspraak zou mogen maken op de felbegeerde titel van "Koningin van het Levenslied".

De solocarrière van Marianne begon toen ze 10 jaar geleden op zoek ging naar een nieuw producers- team. Deze zoektocht resulteerde in een samenwerking met de succesvolle producers Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg, die de hitsingle "Ik weet dat er 'n ander is" voor Marianne Weber schreven en produceerden. Marianne voelde nooit echt de drang zich op te dringen als een ster aan het Nederlandse Hit firmament, echter toen de single "Ik weet dat er 'n ander is" in 1993 werd uitgeroepen tot "hit van het jaar", bleef het succes niet uit. De nuchtere Hollandse zangeres stond aan het begin van een veelbelovende zangcarrière. Toen ook haar tweede single "Schrijf me nooit geen mooie brieven meer" binnen twee weken een nummer 1 notering in de Nederlandstalige top 20 behaalde, kon haar succes niet meer worden ontkend; Marianne Weber werd een echte zangeres van en voor het volk.

Diverse malen ontving zij gouden cd's. Eén daarvan werd in een feestelijke ambiance uitgereikt door haar eerder genoemde vriendin en voorbeeld Mary Servaes. Een onvergetelijk moment, dat haar tot de dag van vandaag is bijgebleven. De erkenning vanuit de plantenbranche ontving Marianne later in de vorm van een Edison voor haar album "Diep in mijn hart". Er volgden nog vele successen, zoals te horen is op haar albums "Marianne Weber", "Alles in het leven", "Morgen wordt het anders" en "Jou vergeet ik niet" en "Alleen voor jou". In totaal verkocht Marianne meer dan 800.000 exemplaren van haar albums. Een resultaat waar menig artiest jaloers op kan zijn. Eén van haar grootste successen was de duet-cd met, de toen nog rijzende ster, Frans Bauer. De combinatie Weber en Bauer bleek een enorm succes. Na het succes van de hitsingle "De regenboog" brak het album alle toenmalige records. Op één dag werden er meer dan 302.000 exemplaren van het album verkocht. Dit resulteerde in een vermelding in het Guiness Book of Records. Marianne Weber, uiteraard vereerd met dit succes, vond het vooral een enorme opsteker voor het, destijds altijd nog ondergeschoven, populaire Nederlandstalige repertoire.

Drie jaar na dit alles overtreffende succes, na de vuurwerkramp in Enschede, besloten Frans Bauer en Marianne Weber dat ze opnieuw de handen ineen moesten slaan. Het duo besloot een single op te nemen waarvan de opbrengst naar Giro 777 ging, ten bate van het nationaal rampenfonds. Deze hitsingle "Wat ik zou willen" werd gevolgd door een compleet nieuw album van Frans Bauer en Marianne Weber. Het album bestaat uit verrassende legendarische hits die in een nieuw jasje zijn gestoken. In de Maaspoort in Den Bosch gaf het koningsduo van het levenslied een overweldigend concert ter introductie van dit album.

Eind 2001 verraste Marianne Weber haar fans met het bijzondere album "Country & Weber", een prachtig album met bekende countryhits, die op een fantastische eigen wijze door Marianne worden vertolkt. De Amerikaanse country muziek en het Hollandse levenslied versmelten op een wel heel bijzondere wijze in songs als "ik wacht niet tot morgen" ("Rose Garden"), "Ik doe wat ik wil" ("Achy Breaky Heart") en "Sneeuwwitte Vredesduif' ("On The Wings Of A Dove"). De fans waarderen de unieke combinatie van de twee volkse muziekstijlen, wat blijkt uit het feit dat het succes van het album "Country & Weber", werd bekroond met een gouden plaat, die de populaire zangeres dit jaar uit handen van Jan Smit mocht ontvangen.

Het levenslied ligt Marianne nauw aan het hart. Zij kan zich niet voorstellen ooit een ander repertoire te gaan zingen. Het "levensliedgenre" is voor haar een eerlijke en vooral ook begrijpelijke manier om de boodschap over te brengen bij haar, alsmaar groeiende, publiek. Marianne houdt van Hollandse muziek, ze ziet het als een stukje van haar cultuur, die muziek zit in haar bloed. Haar kwaliteiten als bühneperformer heeft ze al lang en breed bewezen tijdens de vele optredens in het land die zij gedurende de afgelopen 10 jaar heeft gedaan. Tijdens haar optredens krijgen zowel "feest" als "emotie" de kans. Ze wil de mensen dicht bij zich hebben, voor haar geen donkere zalen, ze wil haar publiek kunnen zien tijdens de optredens. "Anders is het gevoel bij me weg", aldus Marianne.

Om haar publiek te kunnen laten genieten van de vele hits die de zangeres door de jaren heen heeft gehad, startte Marianne Weber in januari 2001 met de theatervoorstelling "Marianne Weber Live in Concert". Zonder aarzeling sleepte Marianne het publiek mee in een meer dan 2 uur durende beleving van een lach en een traan. Haar repertoire komt volledig tot recht in de theaters en menig theaterdirecteur was danig onder de indruk van haar prestaties met als gevolg dat er al snel een tweede tournee gepland werd.

Begin 2002 gaf Marianne de "Live in Concert tour 2002". Ook deze theatertournee was een groot succes en werd razend enthousiast ontvangen door het publiek. Meer dan 15.000 bezoekers vlijden zich in het rode pluche en lieten zich vermaken en verrassen. De uiteindelijke meningen zijn unaniem, Marianne Weber hoort thuis in het theater!

Op 24 juni jl. vierde de zangeres van het levenslied haar 10-jarige artiesten jubileum in het Fortis Circus Theater te Scheveningen; een nieuw hoogtepunt in haar glansrijke carrière.

"Ik heb nog nooit zo'n mooie verjaardag gehad; echt geweldig; de warmte, de liefde komt naar je toe... het is niet uit te leggen wat voor een gevoel ik hier van binnen heb... Ik ben dankbaar voor al die geweldige dingen die ik al heb mogen meemaken al tien jaar lang, alleen maar omdat ik hou van de liedjes die ik zing en niet meer dan dat. Daar doe je mensen zo'n plezier mee. Een mooier kado kun je niet krijgen" aldus een geëmotioneerde Marianne Weber.

Tijdens het eenmalige twee en een halfuur durende jubileumconcert ontving Marianne Weber diverse gastartiesten zoals onder andere Jan Smit, de Zusjes van Wanrooy en uiteraard Frans Bauer, met wie Marianne een volledig nieuw duet ten gehore bracht. Onder begeleiding van een live orkest kwamen naast de diverse duetten, alle hits van de afgelopen 10 jaar ruimschoots aan bod.

Een registratie van dit bijzondere en eenmalige concert is in het najaar van 2002 uitgekomen op CD, DVD en VHS. "10 Jaar Marianne Weber" geeft perfect weer waar Marianne al jaren lang voor staat: liedjes over het leven, gezongen vanuit het hart.
reageren op Marianne Weber...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive