Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
VariŽte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Jettie Pallettie

Jettie Pallettie boeken

Op 31 december 1970 werd in Vittoria op het Italiaanse schiereiland SiciliŽ de familie Pallettie verblijd met een wolk van een dochter: Jettie. Papa Pallettie, eerder getrouwd met dochter Mina van de beruchte familie Calzone, trok er zo'n 40 jaar geleden op uit om zijn heil te zoeken op zee. Als bootsman melde hij zich aan op de MMS Reutelbeut uit Oslo. De Reutelbeut onderhield een vaste lijndienst tussen Palermo en het Noorse Stavanger. In Stavanger maakte papa Pallettie oftewel Pepone, bekanntschaft met de blonde Noorse Hanna. Hij nam haar mee naar Vittorria en kocht er een kleine bergwoning voor zijn Hanna.

Uit deze buitenechtelijke relatie is dochter Jettie geboren.

Op SiciliŽ wist iedereen direct dat Pepone's dochter niet het bloed had van de Calzone familie. Neen Jettie had 100% Noors bloed in haar aderen stromen en dat was dan ook wel te merken aan de levenslust die Jettie al ten toon spreidde als klein meisje. In de wieg liet zij al horen dat ze beschikte over een dijk van een stem en bovenal HEEL veel acteertalent.

Op de lagere school liep zij voorop bij het pesten van de jongens en toen al sloeg menig Siciliaans jongenshartje op hol voor de rondborstige en immer vrolijke Jettie. Zij nam ze in de maling waar ze bij stonden en de jongens genoten ervan.

Jettie was een kleine belhamel, een soort Pietje Bell, maar dan met Noors en Italiaans bloed in haar lijfje en een bijzonder lief en klein hartje! Na de lagere school ging Jettie naar de middelbare school bij de Zusters van de Capucijnen. En daar is het eigenlijk allemaal begonnen. De ene talentenjacht na de andere werd door Jettie bezocht en overal ging ze er met de beker, de bloemen, de eer en het applaus vandoor.

Jettie's niet te overtreffen acteertalent, samengevoegd met haar lieve zanggeluid stonden borg voor vele optredens in het mooie maar oh zo gevaarlijke SiciliŽ.

Pepone Pallettie en zijn Hanna waagden in de jaren 90 de grote stap en emigreerden naar Nederland. Pappa Pepone werd messenslijper, Hanna ging werken bij de Pizza Hut en Jettie begon te zingen op feestjes en partijtjes.

Inmiddels is deze hobby uit de hand gelopen en heeft Jettie de stoute schoenen aangedaan en is naar de studio getogen van DJ Goldfinger om daar onder zijn productionele begeleiding het alom bekende "Ik zit in een Cafeetje, want ik wil een beetje eenzaam zijn..." van onze Belgische vriend Bobby Prins in een nieuw 2008 jasje te stoppen.

En het resultaat mag er zijn. Een dijk van een nummer met een eigentijds ritme, rijp voor de disco's en feestzalen van Nederland.

Brabant Party, hťt tv-programma van omroep Brabant, had op zondag 29 maart 2008 de primeur want Jettie was uitgenodigd om haar kunsten te vertonen op TV.
reageren op Jettie Pallettie...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive