Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Ilse DeLange

Ilse DeLange boeken

Het gezegde "Wat goed is komt snel" lijkt van toepassing op de 21-jarige Ilse DeLange. Vorig jaar in augustus bracht ze haar eerste album ’World Of Hurt’ uit, dat maar liefst 250.000 keer over de toonbank ging bij onze Noorderburen. Sinds het afsluiten een Amerikaans contract bij Warner Brothers in Nashville raakte ze bekend in de Benelux, en ver daarbuiten. Ook in België is het album succesvol, de single I’m not so though is een dikke radiohit.

Zingen zat Ilse altijd al in het bloed. Op haar achtste won ze een playbackwedstrijd op school en in haar tiende levensjaar stond ze al regelmatig op de buhne. Als playbackartieste behaalde ze vele prijzen met een imitatie van Toon Hermans’ Wat ruist daar door het struikgewas.

Het bleek dat country veel invloed had op haar songkeuze en stijl. Het nummer Paper Roses (Marie Osmond) was het eerste lied dat ze live zong. Reeds op veertienjarige leeftijd had ze al een aantal TV optredens op haar naam. Intussen was Ilse DeLange in contact gekomen met Joop van Liefland, hij leerde haar de eerste kneepjes op de acoustische gitaar.

In 1994 kreg ze al een eerste platencontract aangeboden, maar ze voelde zich er toen nog niet klaar voor. Tijdens het DCMA-awardgala in datzelfde Jaar zaten vertegenwoordigers van BMG Nederland en Warner Nashville in de zaal. Na een zeer overtuigend optreden werden aldaar de eerste serieuze contacten gelegd.

Bij BMG werd Ilse DeLange geïntroduceerd middels de Nederlandstalige anti-oorlogssong Ik Heb De Oorlog Meegemaakt van Wij. Dit éénmalige project haalde de tipparade. De contacten in Nashville verliepen vlot, en al gauw had ze een contract met Warner Music op zak.

Haar debuutalbum World Of Hurt werd in augustus uitgebracht. Ilse heeft zelf viers songs geschreven, de laatse jaren ontwikkelt ze zich steeds meer als singer/songwriter. Topproducer Barry Beckett, die onder andere albums produceeder voor Paul Simon, Bob Dylan, Joe Cocker en Dire Straits produceerde IIses debuutalbum.

Intussen behaalde haar album dubbel platina in Nederland en kreeg ze de Edison-award voor beste vrouwelijke artieste. Ook in België werd Ilse "ontdekt", het album "World of hurt" werd met goud bekroond naar aanleiding van de verkoop van meer dan 25.000 exemplaren en ze trad op voor een uitverkochte AB te Brussel.
reageren op Ilse DeLange...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive