Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Edsilia Rombley

Edsilia Rombley boeken

Edsilia Rombley werd op 12 februari 1978 geboren te Amsterdam. De jonge zangeres werd in één klap bekend toen ze op overtuigende wijze de finale van de Nederlandse Soundmixshow 1996 won. Miljoenen kijkers kozen voor haar vertolking van Oleta Adams' ‘I just had to hear your voice’. In vervolg op deze overwinning kreeg Edsilia de kans om Oleta Adams te ontmoeten. Tevens trad ze samen met de bekende Amerikaanse soul-zangeres op in een grote tv-show.

Haar carrière begon echter als zangeres van de R&B/soul formatie Dignity, die in 1996 een hit hadden met 'Talk To Me'.

Op 19 april 1997 imponeerde de jonge Edsilia met haar volwassen soul-geluid, toen ze ook de Europese Soundmixshow won als, hoe kan het ook anders, Oleta Adams. Een 16-koppige internationale jury koos Edsilia dus als winnares. Inmiddels verzorgt Edsilia vele optredens doorheen heel Nederland. Producers Fluitsma & Van Tijn waren eveneens onder de indruk van haar en ze besloten om aan de slag te gaan met dit jonge talent.

Het succes liet niet op zich wachten want op 8 maart 1998 won Edsilia met ‘Hemel en Aarde’ op overtuigende wijze het Nederlandse Nationale Songfestival en in Birmingham op 9 mei 1998 mocht ze Nederland vertegenwoordigen op het internationale Eurovisiesongfestival. Edsilia is zeker niet blijven stilzitten na dat Eurovisiesongfestival. Dat heeft ze bewezen met haar vervolgalbum Edsilia.

Daarna werd het een tijdje stil rond de zangeres, maar niet voor lang, want in 2002 kwam ze met haar nieuwe album Face 2 Face, grotendeels geproduceerd en geschreven door Tjeerd Oosterhuis. Dit album werd gelanceerd tijdens een spectaculaire launch in de Heineken Music Hall. Hoogtepunt was het spetterende duet met, inmiddels schoonzusje, Trijntje Oosterhuis.
reageren op Edsilia Rombley...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive