Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Corry Konings

Corry Konings boeken

Als 15-jarig meisje zong ze al in de band ’De Mooks’. Platenhandelaar Ries Brouwer bracht haar in contact met Pierre Kartner (Vader Abraham). Hij schreef een lied, en verbond Corry met de Rekels. Het nummer ’Vaarwel, ik zal geen traan meer om je laten’ werd een bescheiden hitje. De tweede single "Mijn stil verdriet" werd haar TV-debuut.

De grote doorbraak was echter de derde single: ’Huilen Is Voor Jou Te Laat’. Het nummer stond 41 weken (1970) in de top 40. Top op vandaag verbeterde niemand dat record.

In 1972 startte haar solo-carrière. Corry scoorde met : "Ik krijg een heel appart gevoel vanbinnen", "Hoe je heette, dat ben ik vergeten’, "Adios Amor" (cover van Andy Borg), "Je Moedertje"... In 1990 stond ze 20 weken in de top 40 met ’Mooi was die tijd’.

Corry Konings maakte veel albums met tientallen onderscheidingen waaronder het album ’ Leven en laten Leven’ dat meer dan 200.000 keer over de toonbank ging. Naast 15 gouden en platina platen ontving ze in ’87 een Edison, een Firato Award + een Gouden Harp in 1990. Het jaar daarop kreeg ze een Veronica Award.

Ze bracht ook veel gelegenheidsprojecten. Corry zong met Drukwerk, Will Tura, de Havenzangers, ... en heel recent nog een duet met Luc Steeno. Met Koos Alberts bracht ze een album uit "Corry & Koos".

Voor de speelfilm "De Vijf van de Vierdaagse’ zong zij het lied ’Breng mij nog eenmaal naar huis’.

Corry Konings is héél sociaal-voelend. Ze zet zich in voor gehandicapten, aids- en weeskinderen, bejaarden... Ze is precies zoals haar teksten: warm, gevoelig, sterk en liefdevol.
reageren op Corry Konings...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive