Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Varite
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Blf

Blf boeken

De groep wordt in 1992 opgericht door bassist Peter Slager. Eind 1994 neemt de band bestaande uit Henk Tjoonk, Pascal Jakobsen, Bas Kennis en Peter haar eerste cd op, in een zelfopgerichte studio. "Naakt onder de hemel" is na een week werken af en komt in februari 1995 op de markt. EMI-music hoort de plaat en biedt de jongens een platencontract aan, zodat de cd landelijk wordt verspreid. De single "Verkeerd gedeeld" krijgt heel wat airplay .

Het nummer "Aan de kust" wordt zeer gegeerd in Zeeland. Het levert hen een Zeelandse aanmoedigingsprijs voor jong talent op. De centjes, hieraan verdient, investeren ze in een tweede album "Helder". De eerste twee singles hieruit floppen echter en dat zorgt voor spanningen binnen de groep. Tjoonk wordt uit de groep gezet en Blf gaat verder met drummer Chris Gtte.

De derde single"Liefs uit Londen" wordt de eerste Top 40 hit van Blf. Hun volgende twee Top 40 noteringen "Aan de kust" en "Wat zou je doen" komen uit een live-cd.

"Wat zou je doen" haalt zelfs de vijfde plaats in de Top 40. Tijdens een straatfestival in Vlissingen treedt de groep op met het Zeeuws orkest. Dit optreden wordt vereeuwigd op de live cd"XXL Live met het Zeeuws orkest" dat in 1998 verschijnt.

Verschillende belangrijke onderscheidingen volgen: een Zilveren harp, een Hitkrant award, Cultuurprijs Vlissingen en twee nominaties voor een Edison. Tijdens de Flashback toer, een concertserie waarbij Nederlandse artiesten een eerbetoon brengen aan hun belangrijkste inspiratiebronnen, spelen de jongens enkel nummers van Doe Maar. In Brussel nemen ze hun 4de album "Boven" op. Op dit album hoor je een hardere Blf, die duidelijk experimenteert met andere genres.

De single "Harder dan ik hebben kan" wordt een dikke hit en zorgt dat de cd binnen een maand goud is.

In 2000 wordt hun single "Dansen aan zee" een grote hit. Ook de cd "Watermakers" doet het voortreffelijk. Voor deze cd vragen ze Ernst Jansz (Doe Maar) om wasbord te spelen voor het nummer "Zaterdag".

Naast Blf schrijft Pascal ook nummers voor andere artiesten. Zo schreef hij "Leun op mij" voor Ruth Jacott (in Vlaanderen op plaat gezet door Sabien Tiels) en coverde zij zijn "Vals verlangen".
reageren op Blf...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive