Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Kleintje Pils

Kleintje Pils boeken

Kleintje Pils
Graag stellen wij aan u voor: Kleintje Pils. Deze uit elf personen bestaande groep heeft, sinds de oprichting in 1975, in binnen- en buitenland een reputatie opgebouwd die garant staat voor Hollandse kwaliteit. Door de creatieve en degelijke benadering, maar ook door een grote verscheidenheid in repertoirekeuze, weet Kleintje Pils met veel enthousiasme het publiek voor zich te winnen. Van Verdi tot pop, van jazz tot hoempa, van Strauss tot house, het kan allemaal bij deze veelzijdige feestband. Dit dweilorkest is in staat op een snelle en doeltreffende wijze in te spelen op situaties ter plaatse van het optreden.

De Nationale Sportband
Kleintje Pils is dan ook een graag geziene gast op de grotere feesten en evenementen van allerlei aard. Aansprekend zijn de optredens in de ArenA en de Kuip tijdens diverse Cup Finals. Wie herinnert zich niet de wedstrijden en de inhuldiging van het Nederlands voetbalelftal bij het Europees Kampioenschap en de World Cup USA '94. Ook bij de inhuldiging en wedstrijden van onze nationale sportgiganten na de Olympische winter- en zomerspelen vanuit respectievelijk Calgary, Albertville, Seoel, Nagano, Sydney en Salt Lake City was de band paraat. Naast de spectaculaire optredens in Thialf Heerenveen is Kleintje Pils ook bekend van de internationale schaatskampioenschappen. In 1994 bracht dit Oranje-orkest tijdens het WK-Allround in Zweden als dweilorkest het gehele ijsstadion in extase. Sindsdien was deze band muzikaal aanvoerder van het Oranjelegioen bij de Europese- en Wereldkampioenschappen in respectievelijk Baselga, Inzell, Nagano, Warschau, Helsinki, Hamar, Calgary, Milwaukee, Boedapest, Erfurt, Salt Lake City, Berlijn en Seoel. Daarnaast was deze band te horen en te zien tijdens het oer-Hollandse schaatsfestijn De Elfstedentocht, waar Kleintje Pils zowel in 1986 als in 1997 bij het beroemde bruggetje in Bartlehiem de prestaties en de sfeer verhoogde. De band werd spectaculair in beeld gebracht. De gehele wereld keek mee. Ook tijdens de Olympische Spelen van Sydney 2000 ontbrak Kleintje Pils niet op het programma. Zowel tijdens de belangrijkste sportwedstrijden als in het befaamde Holland House was de band dagelijks prominent van de partij. Bij de Olympische Spelen van Salt Lake City in 2002 wist Kleintje Pils het internationale sportpodium definitief voor zich te winnen en wist de band ons land waardig te vertegenwoordigen.

Radio en televisie optredens
Kleintje Pils heeft verschillende malen medewerking verleend aan diverse radio- en televisieprogramma's. Voorbeelden hiervan zijn: De TV-Show, Nederland Muziekland, Wie Ben Ik?, Domino-Wereldrecord, De André van Duin Show, IJsgala, Hot Potato (Japan), Op Volle Toeren, De Langste Polonaise ter Wereld, Tien om te Zien (België), Nationale Postcode Loterij, Wedden Dat..., en Sonja's Oudejaarsavondshow. Ook de impressies tijdens de vele sportuitzendingen in binnen- en buitenland mogen in deze lange rij niet ontbreken. Uit de vele positieve reacties kunnen we concluderen dat Kleintje Pils misschien wel het meest populaire dweilorkest van Nederland genoemd mag worden. Hoewel de muziek van Kleintje Pils live beleefd zou moeten worden, zijn diverse opnamen van deze band inmiddels op CD uitgebracht.

Nationaal & Internationaal
Kleintje Pils speelt niet alleen in Nederland op feestgebied een toonaangevende rol. De band, een kleurrijk geheel, is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Deze befaamde Hollandse band verzorgde reeds meerdere malen met veel allure optredens in België, Duitsland, Engeland en Frankrijk, waar Kleintje Pils in 1992 voor de vierde maal in successie voor een miljoenenpubliek de muziek verzorgde op de Champs-Elysées te Parijs bij de finale van de Tour de France. In 1998 verzorgde Kleintje Pils optredens tijdens de Koninginnedagfestiviteiten in Istanbul voor het Consulaat-Generaal der Nederlanden in Turkije. In mei 1999 vertegenwoordigde Kleintje Pils ons land bij de wereldtentoonstelling EXPO '99 in China.


Ook terug speelde deze veelzijdige band op het Sint Pietsplein voor Paus Johannes Paulus II tijdens de viering van het Jubeljaar 2000 in Rome. In 2001 was Kleintje Pils te gast in de Verenigde Arabisch Emiraten voor optredens tijdens Koninginnedagviering op het Nederlands Consulaat in Dubai en de Ambassade in Abu Dhabi.

Japan
Het Nagasaki Holland Village in Japan heeft in de zomer van 1991 dit orkest Kleintje Pils uitgenodigd voor het verzorgen van optredens in het kader van Holland-promotie. Een unieke, bijzonder succesvolle zesweekse trip die ongetwijfeld veel impact heeft betekend voor deze enthousiaste band. Hieruit volgde in 1993 een uitnodiging voor optredens in de, in Japan na gebouwde, Hollandse stad 'Huis Ten Bosch'. Ditmaal betrof het een tweeweekse tour, die ook zeer succesvol verlopen is. In 1997 was Kleintje Pils op uitnodiging van het WK-comité in Nagano prominent te gast bij de Wereldkampioenschappen Allround in het Land van de Rijzende Zon. De internationale media was vol lof over deze spectaculaire Hollandse band. In korte tijd werd zelfs voor de Japanse TV een commercial opgenomen. Een kroon op het werk van Kleintje Pils is de uitnodiging van het Japans Olympisch Comité voor optredens tijdens de Olympische Spelen van 1998 in Nagano.

Koninklijk onderscheiden Oranje-orkest
De bijzonder geslaagde optredens van Kleintje Pils tijdens het Europees Voetbalkampioenschap 1992 in het Zweedse Göteborg, met vele tienduizenden enthousiaste supporters, kunnen dit Japanse succes mogelijk nog overtreffen. Een waar hoogtepunt in het bestaan van deze band is uiteraard de muzikale bijdrage als Oranje-orkest van het Nederlands Elftal tijdens de wedstrijden en supportersfeesten bij de World Cup '94 in de USA en tijdens het Europees Kampioenschap '96 in Engeland en in Portugal 2004. Vanwege de positieve uitstraling in de sport en de functie als muzikale ambassadeurs, alsmede vertegenwoordigers van Holland Promotie is bandleider Ruud Bakker tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd en mag Kleintje Pils zich voortaan het 'Koninklijk onderscheiden Oranje-orkest' noemen. Wellicht heft de band hieraan de uitnodiging te danken voor het bijzondere optreden in de ArenA tijdens de Nationale Feestavond t.g.v. het Koninklijk Huwelijk van Prins Willem-Alexander Prinses Máxima. Kortom; Kleintje Pils is een band van formaat, waarin de muzikanten met heel veel plezier spelen. Muziek is immers altijd feest. De band zal u verbazen.
reageren op Kleintje Pils...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive