Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variëte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

K3

K3 boeken

Hier het verhaal achter de meest succesvolle kindermeidengroep van dit millenium: K3

Voor het succes van K3
waren zowel Karen, Kristel als Kathleen al actief op muzikaal vlak. Karen Damen, de oudste van het trio, werd geboren op 28 oktober 1974. Kristel Verbeke werd geboren op 10 december 1975. Kathleen Aerts, het jongste K'tje, wordt geboren op 18 juni 1978. Hun manager brengt de drie meisjes op het idee om een trio te vormen als Vlaams antwoord op groepen als Steps, Spice Girls en B*Witched. Gezien de voornaam van de drie meisjes met een K begint is de groepsnaam snel gevonden: K3 is geboren!

De eerste single van het K3
is "Wat ik wil". In 1999 besluit K3 deel te nemen aan de preselecties van Eurosong met nummer "Heyah Mama". K3 wint de preselectie niet. Als "Heyah Mama" als single wordt gereleased volgt de defintitieve doorbraak van K3, alle kritiek weerhoudt hen niet van Vlaanderen te veroveren, en hoe! "Heyah Mama" wordt een megahit. Op 24 april 1999 komt de single de Vlaamse Ultratop 10 binnen, staat uiteindelijk 16 weken op nummer 1 en blijft in totaal 34 weken in de top staan.

K3 krijgt van Radio 2
de Zomerhit 1999 trofee voor hun doorbraaksingle. Later volgt "Yeke Yeke" "Heyah Mama" op als nummer 1 en ook de volgende single lost de nummer 1 af. Daardoor staat K3 32 weken onafgebroken op de eerste plaats, waarmee ze het decennia oude record van Will Tura uit 1966 verpulveren (28 weken). "I love you baby" wordt de derde single op rij die K3 goud oplevert. Het eerste album "Parels" wordt al goud in voorverkoop. De verkoopcijfers en aanwezigheid in de hitparade zijn in Vlaanderen nooit eerder gezien. K3 wordt een fenomeen en intussen ontdekt ook Nederland de K'tjes, Heyah Mama belandt er in de top 10.

Op het ogenblik
dat in Vlaanderen "Alle Kleuren" wordt uitgebracht kunnen we stilaan spreken over een echte K3-rage. De single wordt opnieuw bekroond met de Zomerhit trofee van Radio 2. K3 zorgt ook met "De gordel is er weer" voor het jaarlijkse gordellied. Zelfs in het verre Zuid-Afrika maken ze kennis met onze Vlaamse meiden. Daar wordt een Engelstalige versie van "Heyah Mama" uitgebracht en ook een versie van "Parels" in het Zuid-Afrikaans (Pèrels). De merchandising die ondertussen wordt aangeboden is naar Vlaamse normen ongezien: boekentassen, kleding, strips, haaraccessoires, enz., overal kom je K3 tegen. Elke volgende single die K3 uitbrengt is een gegarandeerd succes.

In het jaar 2001
is het weer bingo: K3 wint opnieuw de Zomerhit trofee met Tele-Romeo. Deze single plaatst zich voor het eerst ook op de eerste plaats in de internationale hitlijsten. Ook de Tien Om Te Zien-trofee en de persprijs gaan naar K3. "Blub, ik ben een vis!" wordt het themalied van de gelijknamige Deense animatiefilm. In september 2001 wordt het album "Tele-Romeo" gelanceerd. K3 trekt met een bus door Vlaanderen en houdt halt in Kortrijk, Antwerpen en Hasselt waar ze hun nieuwste cd aan duizenden enthousiaste fans voorstellen, een ware triomftocht. 2001 wordt afgesloten met een optreden in De Grote Sinterklaasshow en een TV-special in Zwitserland die op oudejaar wordt uitgezonden. Ondertussen bereiden ze zich voor op hun nieuwe toernee en hun rol als de goede feeen in de musical "Doornroosje".

2002
wordt een ontzettend succesvol jaar voor K3. Zowel de musical "Doornroosje" als "De K3 Show" zijn een megasucces en worden een aantal keer verlengd. "Toveren", de single uit de musical wordt een enorme hit in Vlaanderen en Nederland. In Nederland is ondertussen ook de K3-manie losgebarsten, duizenden fans gaan naar "De K3 Show" kijken en in 3 weken tijd doet K3 54 shows in Nederland. "Feest", de eerste single als voorloper op het nieuwe album wordt in juni uitgebracht en is weerom een megahit, het wordt een gewoonte! Dit jaar grijpen ze net naast de Zomerhit-trofee, die gaat naar Belle Perez, maar krijgen wel de Radio 2-publieksprijs en ze winnen eveneens de Tien Om Te Zien-trofee. Op 7 september wordt het nieuwe album "Verliefd" gereleased, samen met de nieuwe single "Papapa". Met een treintour door Vlaanderen en Nederland doen de K'tjes opnieuw een aantal steden aan om hun nieuwste full cd te promoten. De single "Verliefd" volgt "Papapa" op. K3 verkoopt in 2002 een record aantal albums in Nederland (420.000!) waarmee ze wereldsterren als Shakira, U2 en The Rolling Stones ver achter zich laten!

Begin 2003
werkt K3 het laatste deel van de toernee door Nederland af en bereiden de meiden zich voor op de nieuwe Studio 100-musical "De Drie Biggetjes". De musical wordt al voor de première verlengd wegens massale belangstelling. K3 werkt in februari de opnames af van de eerste 9 afleveringen van hun eigen Tros-tv-show op Nederland 3: De wereld van K3. De eerste aflevering is voor 5 maart, en er worden algauw extra uitzendingen gepland, 83 in het totaal.

K3's populariteit in Nederland
wordt ongekend groot. De zomer van 2003 wordt de Oya Lélé zomer, opnieuw een megahit voor K3. Ze grijpen helaas naast de TOTZ trofee maar winnen wel de publieksprijs van Zomerhit. Met de nieuwe zaalshow 'K3 in Wonderland' trekt K3 opnieuw door Belgie en Nederland. Regelmatig worden extra voorstellingen gepland wegens overgroot succes en de show loopt in Nederland nog tot maart 2004. Begin september stelt K3 het nieuwe album voor (Oya Lélé) in Oostende, Vilvoorde, Hasselt en in NL in Amsterdam. In oktober wordt de nieuwe single met bijhorende clip gereleased: 'Frans Liedje' en naast een nieuwe reeks van 'De Wereld van K3' op de Tros start ook VTM een Vlaamse versie van het tv-programma van de 3 meiden. Begin 2004 worden nog meer extra voorstellingen van 'K3 in Wonderland' gepland, zowel in NL als B, de show loopt nu nog tot april. Begin februari verschijnt de nieuwe single 'Hart Verloren'.

Het K3-succesverhaal gaat verder...
reageren op K3...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive