Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
VariŽte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Candy Dulfer

Candy Dulfer boeken

Geboren op 19 September 1969 in Amsterdam, Nederland. Candy Dulfer was 7 jaar oud toen ze begon met saxofoon spelen. Vader Hans Dulfer, een bekende jazz-saxofonist, herkende het talent van zijn dochter en deed haar bij de fanfare Jeugd Doet Leven in Zuiderwoude. Toen is ze alt gaan spelen inplaats van Sopraan. Deze vroege muzikale training leerde Candy een paar belangerijke lessen, zoals hoe muziek te spelen in een grote groep zonder je grip er op te verliezen en door andere weggeblazen te worden. Ze was 11 toen Hans,tijdens een concert met zijn band in Amsterdam, haar op het podium riep en Candy haar aller eerste solo liet spelen "Wat ik speelde was helemaal nog niet bijzonder, natuurlijk," Zegt Candy,"maar ik wist na die ervaring dat ik zelf ook in een band wou."

Een jaar later, op de jonge leeftijd van 12, trad ze op op het North Sea Jazz Festival met Rosa Kingen de Ladies Horn Selection, waar ze vanaf die tijd bij hoorde. "Rosa leerde me veel dingen die ik later nodig had toe ik zelf een band leider werd." Verteld Candy. Ook trad ze op met de band Own Cultivation-de band met de jongste leden die ooit op het North Sea Jazz Festival stond.

Samen met Hans deed ze veel jamsessies in het club circuit in Amsterdam, Candy raakte bekend bij veel muzikanten als een jong talent. 14 was ze toen ze begon met haar eigen band Funky Stuff. De media kregen Candy ook in de gaten, en Candy verscheen op de nationale radio en televisie. Veel platenmaatschappijen deden haar een aanbod, ze sloeg ze allemaal af. Nadat Candy ,in 1987, het voorprogramma verzorgde van het Madonna cocert in het Feyenoord stadion , Rotterdam. Ging Candy verder met een nieuwe, proffesionelere, versie van Funky Stuff. De band had overal uitverkochte concerten door heel het land, wat bijna een jaar duurde. De laatste show,in Paradiso, Amsterdam, was weken voor het cocert uitverkocht!

Ze begon een nieuwe tour, Candy en Funky Stuff waren nu het voorprogramma van Prince . Een paar minuten voor dat Candy zou beginnen, zei hij haar, als voorprogramma, af voor alle drie zijn shows in Nederland! Candy was heel boos. Ze schreef Prince een briefje en zij dat hij niet wist wat hij miste. 2 dagen later nodigde Prince Candy uit op het podium. Hij was heel erg onder de indruk en vroeg haar te komen naar zijn Paisley Park Studio in de States. Daar, nam Candy de saxofoon stukken op The Times, Jil Jonse, Patti LaBelle en,natuurlijk, Prince. Ze was ook aanwezig op de video van zijn hitsingel Partyman en trad met Prince op in de Saturday Night Live.

Ook al was ze nu heel bekend, het was niet alleen glitter en glamour. Het meeste wat Candy miste was het spelen met haar eigenband, en haar eigen baas zijn. Candy bestoot nee te zeggen tegen Prince zijn aanbod met hem mee te gaan op zijn wereld tour."Ik vond het heel leuk om met Prince te spelen, maar het leek me beter om mijn eigen weg te gaan." zegt Candy.

Voor dat ze naar de States ging, had Candy samen met Dave Stewart het nummer Lily Was Here, dat nummer kwam van de soundtrack van de Nederlandse film De Kassiere. Toen die uit was gekomen was iedereen verast -vooral Candy- want hij ging recht door naar nummer 1. Ik had er nooit zo veel van verwacht, ik had mijn stuk in 5 minuten opgenomen. Ik hoopte dat ze het nummer niet op de CD zouden zetten, ik was zo verast. Later leerde ik het te accepteren". Verteld Candy. Omdat Lily zo'n hit was geworden. Deeden veel plaatenmaatschappijen haar een aanbod. Uiteindelijk accepteerde ze het aanbod van BMG Ariola Ze vond dat het tijd word voor haar eigen CD op haar manier:totaale artestice vrijheid.

Het resultaat was een bijzonder debuut. Saxuality die uitkwam in Mei 1990. Alle nummers waren geproduceerd door Candy en Funky Stuff gitaar speeler Ulco Bed. Het album werd promoot met een intensieve tour door Holland, de rest van Europa en in de States.

GeÔnteresseerd? Dan kunt u contact met ons opnemen voor zowel informatie als boekingen betreffende deze artiest.
reageren op Candy Dulfer...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive