Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
VariŽte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Ruud de Wild

Ruud de Wild boeken

Ruud de Wild werd op 24 april 1969 in Hilversum op de "Gooise matras" geworpen als een na jongste in een familie met 4 broers en 6 zussen. Hij vindt het zelf erg belangrijk dat hij voor de beroemde maanlanding in 1969 geboren is. Dit geeft hem het trotse gevoel dat hij nog deel uit maakt van een Mickey Mouse generatie en niet van de huidige Nintendo generatie. Zijn eerste radioprogramma presenteerde hij op z'n eigen babyfoon met zijn moeder en zus als trouw(st)e luisteraars. Ruud slaagde na 5 verschillende scholen te hebben "geprobeerd" uiteindelijk voor zijn Mavo-diploma op de avondschool. Vervolgens deed hij nog een verwoede poging op de Havo, maar besloot al na korte tijd de arbeidsmarkt te gaan verkennen.

De stem van Ruud als disc-jockey was destijds voor het eerst te horen bij het illegale station City FM in Hilversum. Daarna stapte hij over naar "zijn grote liefde" Digitaal FM, het Radio 538 van toen.
In 1989 begon hij als magazijnmedewerker bij een grote computerleverancier en schopte het in korte tijd tot verkoper. In die tijd kwam hij in contact met Rick van Velthuysen die hem vroeg om wat produktiewerk voor zijn AVRO-programma te gaan doen. Ruud ging op dit aanbod in en besloot, naast zijn werkzaamheden voor de computerleverancier, in de weekenden en in de avonduren deze nationale radio-ervaring op te gaan doen bij de AVRO. Tussendoor ging Ruud ook nog even op (een veel te lange) vakantie naar het warme zuiden omdat hij het zat was in ons "koude kikkerlandje".

Van de ene op de andere dag kwam Ruud vervolgens bij een Spaanse TV-productie bedrijf terecht. Hij deed daar ervaring op en ging aan de slag als "Free Lancer". Na enige omzwervingen bij verschillende nationale omroepen kwam hij uiteindelijk bij de KRO terecht.

Op 20 november 1992 kwam Ruud in contact met Lex Harding. Lex wilde Ruud oorspronkelijk inlijven als producer maar Erik de Zwart (programma-leider bij Radio 538) vroeg hem "en passant" ook een bandje te maken. Met als gevolg dat hij een maand later als disc-jockey bij Radio 538 te horen was en weer een week later als zijn eigen programma had: "De 53N8" (spreek uit: De 53 Nacht). Daarna moest Ruud iedere doordeweekse ochtend vroeg zijn bed uit voor zijn programma "the jungle" en op vrijdagavond was Ruud druk met "Wild in het Weekend". Hij was ook wekelijks te zien met een rock programma bij The Music Factory op televisie.

Nu, na een ruzie met zijn vroegere baas Erik de Zwart zit hij nu bij BNN en maakt op Hilversum 3 samen met de TROS, Rohan en Jeroen Kijk in de Vegte zijn radioprogramma Ruuddewild.NL. Ook is hij elke zondagavond op TV bij BNN, daar maakt hij programma's zoals Destiny, de Superstage, Oud en Wild, De Laatste Zomer Van De Eeuw en nu: Space-Bar.
reageren op Ruud de Wild...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive