Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
VariŽte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Mental Theo

Mental Theo boeken

Mental Theo

1989 - 1994
Ramon Roelofs begint als DJ in een Haagse discotheek en draait ook in een discotheek te Mallorca. Hij sleutelt thuis aan gabberhouse-nummers en heeft in 1991 wereldwijd succes als R.J.'s Rule met de single Rave This Nation. Hij runt zijn eigen label Master Maximum Records. Omdat zijn contract met een platenmaatschappij zeer slecht bevalt, verandert hij zijn naam om bij andere maatschappijen platen te kunnen uitbrengen. Begin negentiger jaren ontmoet hij Theo Nabuurs (geboren te 's-Hertogenbosch) tijdens een Mallorca-reŁnie te Utrecht. Theo is discjockey op Mallorca, zijn bijnaam krijgt hij vanwege zijn opvallende dansjes en striptease-act. Hij kent de muziek van Roelofs en wil graag met hem samenwerken. Binnen twee weken brengen ze hun eerste single uit. Beiden zijn ook betrokken bij het samenstellen en uitbrengen van de Thunderdome compilaties. Onder de naam Speedcity Tour zijn ze een spraakmakende hardcore/gabber act.

1995
Wonderfull Days verschijnt bij de grote platenmaatschappij Polygram. De single is niet alleen een hit in Nederland, maar ook in BelgiŽ en Duitsland. Het duo doet 320 optredens in dit jaar. De populariteit van het duo is, met de laatste single Stars in ons land nog groter geworden en behalve in ons land staat hij momenteel in verschillende landen hoog genoteerd. In de zomer neemt het duo deel aan de Love Parade in Berlijn. De truck van het duo blijft tijdens de tocht steken op KurfŁstendamm waar ze een half uur lang stil staan en een show geven voor een uitzinnige menigte.

1996
Nabuurs verhuist van Rosmalen naar BelgiŽ omdat fans zijn adres in een schoolkrant hebben gezet en hij thuis geen rust meer heeft. Het duo remixt een nummer van de band T-Marc.

1997
Het duo verwijdert zich met de Depeche Mode-cover I Just Can't Get Enough meer van de happy hardcore. Ze willen muziek maken uitbrengen met meer kalmte en melodie. De single is echter minder succesvol dan zijn voorgangers. Volgens het duo is happy hardcore over zijn hoogtepunt heen, ze maken zelf naar eigen zeggen 'snelle, happy pop'. Spelen in Ahoy' te Rotterdam tijdens Pepsi Pop.

1998
Nabuurs en Roelofs schrijven Hou Me Nu Maar Vast voor het Nationale Songfestival. Het door Marco Marlť gezongen liedje legt het in maart af tegen winnares Edsilia Rombley.

2000
De single Girls is het laatste levensteken van het duo.

2001
Mental Theo presenteert al enige jaren schreeuwerige TV-programma's voor TMF onder titels als Mental Theo On The Road en de Mental Popquizz. Sinds januari doet hij dat elke dag. Tegen de zomer verschijnt zijn album Revolution. Charly Lownoise gaat na een korte rustpauze verder als DJ (met name in Duitsland) en brengt samen met DJ Tibby (Pulsedriver) en Franky Tunes onder de naam Topmodelz de single Strings Of Infinity uit. Met Pulsedriver en DJ Dennis maakt hij een compilatie met Nederlandse en Duitse trance en hardhouse onder de titel Bitte Ein Beat. Het duo komt bij elkaar voor de 2001-uitgave van Wonderfull Days.

2002
De single Revolution van Mental Theo belandt in januari in de dance chart.

2003
Mental Theo staat op de kandidatenlijst van De Partij van de Toekomst, een feestpartij die meedoet aan de verkiezingen van 22 januari. Hun single Speedcity staat 21 weken in de hitparade.

2004
Mental Theo maakt veel verontwaardiging los van het publiek en de Dierenbescherming als hij in een aflevering van het survivalprogramma Bobo's In De Bush op brute wijze een varkentje doorspiest. Charly Lownoise maakt aan het eind van het jaar bekend te gaan stoppen met draaien. Er verschijnt bij ID&T nog wel een plaat van zijn hand met materiaal uit de periode 1991-1995.

2005
Mental Theo wordt diskjockey bij radiozender Slam FM. Vanaf 19 maart presenteert hij bij SBS6 ook het televisieprogramma Motorxperience. Mental Theo komt ook weer met een nieuwe single "Think of you"
reageren op Mental Theo...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive