Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variėte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

DJ Erick E

DJ Erick E boeken

DJ Erick E

1985 - 1989
DJ Erick E. begint in 1986 met draaien in de Prinsenhof in Zaandam op hiphopavonden. Als werknemer in een platenzaak kan DJ Erick E de hele dag zijn skills oefenen. Zijn mixtalent wordt al spoedig herkend: in 1989 word DJ Erick E DMC mix/scratch kampioen van Nederland. In 1990 haalt DJ Erick E zelfs de finale van de DMC World Championships in de Londense Royal Albert Hall.

1990 - 1993
Zoals meer hiphop-dj's uit de jaren tachtig wordt ook DJ Erick E door het housevirus bevangen. DJ Erick E stapt als DJ over op clubhouse.

1993 - 1996
In 1993 gaat DJ Erick E samenwerken met producer Olav Basoski. Samen beginnen ze het platenlabel Work, dat in de jaren erop het label wordt voor Nederlandse club- en mellow house. Eind 1993 heeft het duo als Pancake de eerste hit met Don't Turn Your Back On Me. In 1994 maken ze onder de naam Sil het nummer Windows, dat voor hun internationale doorbraak zorgt en een heuse klassieker wordt. In 1995 zijn Groove On en Find A Way hits onder het pseudoniem Yoki Boys. Ze remixen tracks van onder andere Robin S., JX, Reel 2 Real en Mighty Dub Katz. In dat jaar wordt DJ Erick E resident DJ op de populaire Swet!-avonden in de Amsterdamse club Roxy, die voortduren tot de Roxy in 1998 in vlammen opgaat.

1997 - 1999
DJ Erick E. richt zich meer op z'n dj-carričre en draait op een aantal grote dance festivals zoals Dance Valley, Inner City, The Mega Music Dance Experience, Chemistry en Wasteland. DJ Erick E reist de hele wereld over om in de grootste clubs te draaien. Ook is DJ Erick E regelmatig te horen in Wessel Van Diepen's Dance Department op Radio 538. In 1998 richt DJ Erick E het platenlabel One Star Records op, waarop DJ Erick E onder andere zijn eigen track Amsterjam uitbrengt en materiaal van anderen produceert.

1999 - 2002
DJ Erick E heeft residenties in clubs als Now&Wow, Stalker, More, Winkel van Sinkel en Club Eve, waar hij gasten als David Morales, Deep Dish, Junior Sanchez, Yousef, Phats & Small and Felix da Housecat laat draaien. In 2001 staat een track van hem en Matthew Dekay, This Category, op Sander Kleinenberg's Essential Mix cd.

Remixes:
Mighty club catz- Magic Carpet ride
Kamasutra- Kamasutra Express
Beatfreak ft. Maria- Looptrick
Ami Stewart- Don't stop
Unit 46- Goos inside
Tapp- Shake that ass
The african dream- all same family
Lafayette- Better late than never
Quickerman- Schlamm me
Hardfloor- Mahogany roots
Duke- I'm in love with you
JX- You belong to me
Robin S- What I do best
Chew Fu Phat- Get it on
reageren op DJ Erick E...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive